griekenland

Vakantiehuis in Griekenland

Griekenland is een topbestemming om de vakantie door te brengen, lekker eten, flaneren en genieten van de zon, een relaxte dagindeling nietwaar? De Griekse kust heeft vel prachtige badplaatsen met elk hun eigen sfeer en op de vele eilanden is het eveneens goed vertoeven.

Vakantiehuis eilanden

Op zowel Kreta, Kos als Lesbos staan enorm veel vakantiehuizen. Daar deze eilanden omringt zijn door de zee is het ook niet moeilijk om een huisje te vinden die aan of vlakbij de kust gelegen is. Het is slim om je goed te oriënteren op internet en sites te vergelijken. Vooral particulieren die hun huis verhuren in de zomertijd hebben vaak erg gunstige aanbiedingen. Het fijne aan de eilanden is dat u vaak veel in de buurt hebt omdat deze aanzienlijk kleiner zijn dan het vasteland van Griekenland.

Vakantieplannen voor Griekenland?

Vakantiehuis vasteland

Maar ook aan de Middellandse zee worden veel vakantiehuizen te huur aangeboden. Vaak zijn deze gevestigd in het bergachtige landschap neerbij de kust. Dit levert vaak schilderachtige plekjes op. Proef de keuken van Griekenland, bel eens bij de buren aan die een olijvenplantage hebben. Vaak kun je bij hen de heerlijkste olijven en olijvenolie kopen voor een bodemprijsje. Ook fijn is dat u aan het vasteland met niet al te veel moeite een stedentrip naar Athene kunt ondernemen.

De kosten voor vakantiehuisjes zijn erg seizoensgebonden. Veruit de meeste toeristen doen de grote eilanden aan in de maanden juli, augustus en september. De prijzen stijgen in die maanden vaak mee met de drukte. Maar op de kleinere eilanden, via kleinere aanbieders (particulieren) of buiten het hoogseizoen kunnen de prijzen een stuk lager uit vallen. Wanneer u tijdig boekt bespaart u vaak ook een hoop geld.