vakantieblog

Vakantieblog

Met dit vakantieblog wil ik u kennis laten maken met bestemmingen die meer dan de moeite waard zijn, ook vertel ik over mogelijkheden om het land te ontdekken of alternatieve voor een doorsnee hotelkamer. Boeiende verhalen en vele handige tips geven u een beeld van de opties die u heeft bij het kiezen van de volgende vakantiebestemming. Of u nu dicht bij huis wil blijven of een heel nieuw continent wil ontdekken, er is voldoende te genieten zoals u in de verschillende reisartikelen zult lezen. We hopen dat het u de nodige inspiratie zal opleveren om de mooiste plekjes te vinden voor een welverdiende vakantie. Ik wens u veel leesplezier.

Ontdek de Adriatische kust

De schoonheid van Italië kennen we bijna allemaal, toch zijn er gebieden waar de meesten van ons nog nooit geweest zijn tijdens de vakantie. De Adriatische kust is een dergelijk geval van ‘onbekend maakt onbemind’. Wij Europeanen gaan prat op de Atlantische- en Middellandse kust omdat we die zo goed kennen. De Costa del sol evenals de kusten van Frankrijk en West-Italië trekken tienduizenden toeristen. Aan de oostkant van Italië alsmede aan de kustlijn van Kroatië, Montenegro en Albanië ligt de prachtige Adriatische zee. Ik nodig u uit om meer te lezen over dit schitterende stukje Europa in de hoop u te kunnen inspireren de Adriatische kust te ontdekken.

Kamperen in Italië

De zoektocht naar een camping begint vaak al vroeg, vooral gezinnen met kinderen willen zich op tijd vastleggen om er voor te zorgen dat ze niet achter het net vissen en net dat ene plekje missen omdat alles vol geboekt is. Frankrijk is populair onder kampeerders maar er zijn meer landen die een gewild zijn onder campingliefhebbers. Door het mediterrane klimaat dat in Italië heerst is het land een uitstekende plek om te kamperen. Maar niet alleen voor het mooie weer komen er per jaar duizenden kampeerder naar het zonnige land, het staat borg voor een goedkope kampeervakantie in Italië

Reistips voor Egypte

Wilt u net iets meer dan twee of drie weken op een zandstrand te liggen bakken in de zon? Wilt u naast het mooie weer ook genieten van de bezienswaardigheden die een land te bieden heeft? Egypte is mede door het heerlijke klimaat, haar farao’s, piramides en sfinxen, populair als vakantieland. Naast de vele culturele uitstapjes heeft u de mogelijkheid om te relaxen in moderne badplaatsen waar u verblijft in schitterende resorts. Informatie en handige reistips voor Egypte

Cityhoppen langs Moskou en Sint Petersburg

De schitterende wereldsteden Moskou en Sint Petersburg hebben een enorme aantrekkingskracht op reizigers vanuit alle delen van de wereld. St. Petersburg heeft met het Hermitage museum een grote troef in handen, maar ook Moskou heeft veel te bieden, denk aan het Kremlin en de bijzondere metrolijnen die u dwars door de stad van Lenin voeren. Ontdek Moskou en Sint Petersburg

Surfparadijs Indonesië

Duizenden liefhebbers staan ieder jaar weer te popelen om met een surfplank de woeste golven te temmen, steeds weer op zoek naar die ene unieke locatie. Indonesië is één van de grootste verzameling eilanden ter wereld, iedereen die op reis is geweest naar dit prachtige land in de Indische Oceaan zal vol lof zijn over de bewoners, de cultuur, de prachtige stranden en de meters hoge golven! Meer over Indonesië het paradijs voor surfers.

Reizigers kiezen beste vakantiebestemmingen

Lonely Planet reizigers kiezen ieder jaar de twee beste vakantielanden, lees welke vakantiebestemmingen dit jaar in de prijzen zijn gevallen.

Birma low budget

Een echte must voor avontuurlijke reizigers is Birma en dan niet een volledig verzorgde reis langs alleen maar hoogtepunt, maar mengen tussen de mensen die maar al te graag over hun land willen vetellen, ontdek Birma.

Vakantiehuis in Griekenland

Zowel op het vasteland als op de Griekse eilanden vindt u mooie betaalbare vakantiehuizen. Bezoek de bezienswaardigheden in de buurt en geniet van de luxe van uw accommodatie. Meer over vakantiehuizen in Griekenland.

Souvenirs kopen

Tijdens de vakantie een lokaal gemaakt product als souvenir kopen, levert vaak een positieve bijdrage aan de lokale economie en is goed voor de werkgelegenheid op de bestemming. Toch kunt u niet alle souvenirs klakkeloos aanschaffen. Meer over het kopen van souvenirs.

Wintersportvakantie

Maanden kijkt u er al naar uit, misschien heeft u vorig jaar een geweldige wintersportvakantie gehad en wilt u niet meer anders. U hoeft niet langer rond te kijken voor een geschikte wintersportlocatie, deze hebben wij al voor u gevonden. Ontdek de mooiste skigebieden.