surfen

Surfparadijs Indonesië

Indonesië is één van de grootste verzameling eilanden ter wereld, ruim 17500 grote en kleine eilanden vormen deze republiek in Zuidoost-Azië. Iedereen die op reis is geweest naar dit prachtige land in de Indische Oceaan zal vol lof zijn over de bewoners, de cultuur en de prachtige stranden! Door het tropische klimaat is het voor jong en oud hier goed vertoeven, vooral aan de kilometers lange zandstranden.

Meters hoge golven

Indonesië heeft vele stranden, niet zo opmerkelijk als u zich bedenkt dat het land een verzameling van eilanden is. Eigenlijk valt ieder strand wel aan te bevelen. Er is echter een strand dat de afgelopen decennia razend populair is geworden onder surfers. Het gebied draagt de enigszins komische naam Uluwatu. Zo’n dertig jaar geleden werd deze spot ontdekt, het bijzondere aan het gebied is zijn de vijf breekpunten van de zee en de vaak metershoge golven. Ideaal voor heuse waterratten en waaghalzen die de woeste golven met een surfplank willen breken. Hawaï en Australië hebben er een concurrent bij als het gaat om surfen.

Afhankelijk van het seizoen en de maatschappij waarbij je boekt zijn tickets rond de achthonderd a vijftienhonderd euro. Bedenk je dat tickets vaak goedkoper zijn als je ergens een tussenstop maakt. Indonesië zelf is misschien wat minder goedkoop dan een land als India maar relatief gezien nog steeds erg voordelig. Wel zul je als surfer een plank moeten huren of kopen wat natuurlijk de kosten weer wat op laten lopen. Het vervoeren van je plank is mogelijk, maar ook hier hangt een gepeperd prijskaartje aan.

Vakantieplannen voor Indonesië?

Paradijs voor surfers

Uluwatu is het ware paradijs voor de ervaren surfer. Maar er zijn natuurlijk ook een hoop mensen die het voor het eerst willen gaan doen. Dan is wellicht dit gebied minder geschikt. Bovendien valt het sterk aan te bevelen lessen te nemen. Dit kan op vrijwel ieder land en bij de meeste stranden zit een surfles instituut. Vaak kunt u via een hotel arrangementen boeken en een lichte korting afdingen. Ook kan het geen kwaad om van te voren informatie in te winnen, via internet zijn diverse bronnen te raadplegen om vakantieaanbiedingen te scoren.

Anderen lazen ook: Ontdek Birma low budget.