spanje

Vakantie Spanje

Bent u op zoek naar een geschikte vakantiebestemming kijk dan eens rond bij de aanbiedingen voor Spanje. Het land is aantrekkelijk voor toeristen en altijd zonnig. In de zomer stijgt het kwik iedere dag naar tropische waarden en kunt u genieten van zon, zee en strand. Als het om populariteit gaat is Catalonië de meest bezochte vakantiestreek, gevolgd door de Costa Brava, Andalusië, de Canarische Eilanden en Galicië.

Spanje is ideaal voor een vliegvakantie. Veel bestemmingen liggen op circa 2 uur vliegen van Nederland, wat het een geschikte bestemming maakt voor gezinnen met jonge kinderen. Maar ook voor bijvoorbeeld ouderen die niet meer zo lang willen vliegen is dit een perfecte bestemming. Tevens bezoeken veel jongeren Spanje aangetrokken door het veelbelovende uitgaansleven.

Spanje vakantieaanbiedingen

Spaanse vakantiebestemmingen

Spanje heeft veel te bieden de bekende steden zijn populair en de diverse bestemmingen langs te kust. Barcelona is het hele jaar door een stad met een grote aantrekkingskracht, steeds meer mensen boeken een citytrip naar de Catalaanse stad. Bekende grote steden als Valencia en Madrid doen het eveneens goed bij toeristen. Niet alleen het vaste land met steden als Barcelona, Valencia en Madrid zijn interessant. Eveneens de diverse eilanden zijn populair.

Een eiland dat lange tijd enigszins onbekend bleef bij het Nederlandse (massa) publiek is Mallorca, de hoofdstad Palma de Mallorca wordt omringd door toeristische trekpleisters als Playa de Palma, El Arenal, Palma Nova, Magaluf en Santa Ponsa.

Niet alleen Mallorca is een populaire vakantiebestemming ook de Canarische eilanden met eilanden als Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote en Gran Canaria. Voor jongeren is Lloret de Mar de plek waar je moet zijn. Er is hier voldoende vermaak met winkels, barretjes, restaurants en discotheken. Met een gemiddelde zomertemperatuur van 26 graden id het hier heerlijk vertoeven.

Las Palmas vindt u op het eiland Gran Canaria. Dit vulkaanachtige eiland ligt relatief dicht in de buurt van Afrika. Het is er gemiddeld 25 graden en dat komt omdat het eiland vrijwel op de evenaar ligt. Valencia vindt u op het Spaanse vaste land en is één van de grootste steden van Spanje. Valencia is geschikt voor een culturele reis of een relaxte vakantie aan het strand.

Málaga is een stad in Andalusië. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden en de stad telt 300 dagen met zonneschijn. Naast het aangename klimaat is er voldoende te doen. Denk aan luieren op het strand of het bezichtigen van allerlei (historische) gebouwen in de stad. Ook in Benidorm is het heerlijk tijdens de winter met een gemiddelde temperatuur van 20 graden en evenveel dagen zon als in Málaga.

De genoemde steden zijn natuurlijk niet alleen geschikt om te overwinteren. Ook tijdens het voorjaar, de zomer of de herfst is het een mooie vakantiebestemming.

Verblijf in Spanje

Er zijn vanzelfsprekend voldoende hotels in Spanje te vinden. Vooral in de grote steden en in de toeristische gebieden is het aanbod groot. Van luxueus tot eenvoudig en dus ook van duur tot goedkoop en alles daartussenin. Door de diverse hotels goed met elkaar te vergelijken kunt u eenvoudig de voordeligste hotels vinden. Kijk niet alleen naar de prijs, want de faciliteiten en de ligging is voor velen net zo belangrijk.

In de zomer is Spanje een bezoek meer dan waard, maar ook in de winter trekken hier veel mensen naar toe. Het weer is er aangenaam, in de winter blijft de temperatuur in het zuiden in de meeste gevallen boven de twintig graden. Veel mensen, voornamelijk pensionado’s, besluiten daarom te overwinteren in het land van de zon. In plaatsen als Las Palmas, Valencia, Málaga en Benidorm is het tijdens de winter een gezellige drukte van veelal Nederlandse overwinteraars.

Meer over Spanje