kust van Egypte

Reistips voor Egypte

Egypte is mede door het heerlijke klimaat, haar farao’s, piramides en sfinxen, populair als vakantieland. Naast de vele culturele uitstapjes heeft u de mogelijkheid om te relaxen in moderne badplaatsen waar u verblijft in schitterende resorts. Velen grijpen de kans om te gaan duiken in het helderblauwe water op de koraalriffen van nabij te bekijken. Egypte is een intrigerend mooi land en een bezoek meer dan waard, zeker omdat u hier een vakantie kunt boeken.

De reis naar Egypte

Het spreekt voor zich om naar Egypte te trekken via het vliegtuig. Vanuit Amsterdam maar ook neerbij gelegen Belgische en Duitse steden vliegen iedere dag weer meerdere vliegtuigen richting hoofdstad Caïro of andere plaatsen. Hoewel de prijzen variëren gaandeweg het jaar zijn de hoogste prijzen toch verbonden aan de periode juli- augustus of rondom de kerst- of carnavalsvakantie. In de wintermaanden zijn er veel landgenoten die graag de sneeuw en vrieskou tijdelijk verruilen voor het zonnige en warme Egyptische strand.

Voordelige vakantie in Egypte

Het verblijf

Hotels zijn er te over in dit toeristische land. Of je nu hoofdstad Caïro aandoet of een van de vele kustplaatsen. Door het grote aanbod ontstaan er ware prijsvechters acties waar u als toerist zijnde natuurlijk uw voordeel uit kan doen. Surf naar vergelijkingssites online of kijk of er toevallig in de krant aanbiedingen staan. Daarmee kunt u behoorlijk voordelig overnachten. Ook vliegtickets kosten bij tijdig boeken slechts enkele honderden euro’s. Een goedkope overnachting is in dat geval helemaal mooi meegenomen.

Erg populair tegenwoordig zijn all-inclusive arrangementen. Overal ter wereld springen hotels en zelfs hele vakantieparken in op deze trend. Zo ook in het land der farao’s. Aan de kustplaatsen stikt het inmiddels van de all-inclusive hotels. Het grote voordeel aan all-inclusive vakanties is dat u twee vliegen in een klap slaat. En u boekt uw vlucht en uw overnachtingen tegelijk. Zo zijn de kosten die u maakt overzichtelijker en vaak zijn dergelijke arrangementen beduidend goedkoper dan het apart boeken van tickets en hotelkamers.

All inclusive vakantie Egypte