portugal

Vakantie Portugal

Portugal is een ideale vakantiebestemming vooral als u van zon, zee en strand houdt is het land bijzonder aangenaam. Het weer is er vrijwel altijd fraai en voor een zonvakantie is dat vanzelfsprekend niet onbelangrijk. Er is veel te beleven in Portugal voor jong en oud, bovendien kunt u hier nog van een goedkope vakantie genieten.

Voor iedere vakantieganger is er wel iets geschikts te vinden. U kunt steden als Lissabon of Porto bezoeken, maar ook de stranden aan de Algarve zijn een mogelijke vakantiebestemming. U kunt ook voor het eiland Madeira kiezen. De zon speelt vrijwel overal een hoofdrol en als u op zoek bent naar een zonvakantie is dat waarschijnlijk het belangrijkste.

Algarve

Onder veel toeristen is de Algarve geliefd. Hier vindt u prachtige baaien, stranden en gezellige dorpjes met een rijke cultuur, waar het heerlijk eten is in de vele knusse restaurants. De kustlijn van de Algarve is bijna 200 kilometer lang en er zijn veel stranden te vinden waar weinig toeristen zijn te vinden. Plaatsen die het bezoeken waard zijn in de Algarve zijn Lagos, Portimão en Albufeira. Vooral de historische gebouwen in deze steden zijn een bezoekje waard.

Het eten en drinken is in Portugal goed. Aan de kust worden in talloze restaurants veel visgerechten geserveerd. Dit is vaak verse vis. In het Portugese binnenland eet men veel vlees, zoals bijvoorbeeld frango piri-piri. Dit is een gegrilde kip. Verder staat bij veel restaurants cozido à portuguesa op het menu. Dit is stoofpot gemaakt van worst, rijst, groenen en rundvlees.

Madeira is bij veel mensen een favoriete vakantiebestemming. Dit eiland in de Atlantische Oceaan wordt het bloemeneiland genoemd. Het is een fraai vulkanisch eiland met veel botanische tuinen. Vooral voor wandelaars is het een ideale bestemming. In de maanden juni, juli en augustus schommelt de temperatuur rond 20 graden, met uitschieters naar 25 graden. In de winter is het gek genoeg niet veel kouder.

Portugal vakantieaanbiedingen

Vliegen naar Portugal

De meeste mensen gaan met het vliegtuig naar Portugal en dat is niet onlogisch. Met de auto is het immers een lange reis. Vanaf de diverse Nederlandse vliegvelden gaan er met regelmaat vliegtuigen naar Portugal. Het loont de moeite om online de diverse vliegmaatschappijen met elkaar te vergelijken, zodat u precies kunt kijken waar u het goedkoopste uit bent. Bij de budget vliegmaatschappijen kunt u voor relatief weinig geld een vlucht boeken. De vluchtduur naar Portugal bedraagt circa tweeënhalf tot drie uur.

Voor het reizen naar Portugal volstaat een identiteitskaart. U heeft derhalve geen visum aan te vragen. Bovendien zijn erg een vaccinaties aanbevolen. Door het tijdsverschil is het in Portugal één uur vroeger dan in Nederland en u kunt er met de euro betalen. De prijzen zijn hier 50% lager dan in Nederland. In toeristische gebieden kan het prijsniveau wel oplopen. Indien u met het vliegtuig naar Portugal reist en gebruik wilt maken van een auto, dan kun u een auto huren. Dit kan bij een autoverhuurbedrijf. Eenmaal u de weg op gaat is het wel oppassen, want in het Portugese verkeer gebeuren aanzienlijk meer ongelukken dan in Nederland. Mocht u gebruik willen maken van een snelweg, dan betaalt u tol.

U kunt uiteraard ook voor het openbaar kiezen. In de Portugese steden zijn treinen en busdiensten. Deze zijn in de regel te vertrouwen als het om tijden gaat. Het voordeel is dat het openbaar vervoer relatief goedkoop. De kwaliteit van het openbaar vervoer is ook prima. Zo zijn de verouderde bussen inmiddels vervangen.

In toeristische gebieden kunt u zich prima verstaanbaar maken in het Engels. Wanneer u Portugees spreekt is het uiteraard nog eenvoudiger communiceren. Veel jonge Portugezen spreken echter prima Engels.

Hotels

Portugal heeft een ruime keuze uit hotels. Of u nu op zoek bent naar een goedkoop of een luxe hotel; het is er allemaal te vinden. Van hip tot traditioneel. Ook zijn er hotels te vinden die de Portugese cultuur en tradities kenmerken. Bovendien zijn er hotels te vinden in gerenoveerde landhuizen, kastelen en paleizen. Door naar de sterren te kijken kunt u de kwaliteit beoordelen. Het overgrote deel van de hotels zijn te vinden in de hoofdstad Lissabon, alsmede in Porto en de Algarve. Op het platteland zijn overigens ook nog altijd voldoende mogelijkheden te vinden voor een overnachting.