italië

Ontdek de Adriatische kust

De Adriatische kust is een dergelijk geval van ‘onbekend maakt onbemind’. Wij Europeanen gaan prat op de Atlantische- en Middellandse kust omdat we die zo goed kennen. De Costa del sol evenals de kusten van Frankrijk en West-Italië trekken tienduizenden toeristen. Aan de oostkant van Italië alsmede aan de kustlijn van Kroatië, Montenegro en Albanië ligt de prachtige Adriatische zee. Eveneens zorgt zij voor een heerlijk zeeklimaat en in de zomermaanden is het prima toeven aan haar bedding.

Italiaanse oostkust

Aan de oostkust van Italië stroomt de Adriatische zee. De prachtige badplaats Cattolica is het lichtende voorbeeld van wat voor moois u allemaal aan deze kust kunt treffen. Het is Italië op zijn best, prachtige oude gebouwen, lekker eten, leuke mensen en uniek voor dit stukje van het land is dat het nog relatief rustig is als je het vergelijkt met de eilanden Corsica en Sardinië evenals Rome die aan de westelijke kust liggen. Ook de schitterende kustplaatsen Riccione en Cesenatico zijn een bezoek meer dan waard.

Naar de Adriatische Rivièra

Kroatië

Hoewel Kroatië in de wereld van het toerisme stevig aan de weg aan het timmeren is zijn er nog veel mensen die er niet op zouden komen het land te bezoeken. Hoeveel moois zij hierdoor mislopen is echter eeuwig zonde. Of het nu de pittoreske strandsteden Split of Zadar betreft – die laatste ligt ook nog eens in een natuurreservaat- of dat je het gezellige eiland Potok aandoet. Kroatië heeft alles in huis om uw vakantie onvergetelijk te maken.

Ontdek Kroatië

In beide landen zijn luxe hotels en resorts aan de kust eerder regel dan uitzondering. Zeker in Kroatië zijn de laatste jaren fraaie accommodaties als paddenstoelen uit de grond geschoten. En hun aantal lijkt alleen maar toe te nemen. Sla dus uw slag en kom naar Kroatië voordat het daar een stuk duurder wordt. Italië is natuurlijk een bekend vakantieland waar goede vakantieaanbiedingen het aantrekkelijk maken om de vakantie aan de oostkust door te brengen.

Anderen lazen ook het artikel: Kamperen in Italië