marokko

Vakantie Marokko

Marokko is een heerlijk vakantieland in het noorden van Afrika en heeft een mooie lange kustlijn met veel badplaatsen. Het land ligt aan de middellandse zee en de Atlantische oceaan. Wie ooit de Middellandse zee heeft gezien weet hoe prachtig deze zee is. In de zomer is het water lekker warm en kun je heerlijk zwemmen in het azuur blauwe water. Aan de kust van Marokko vind je veel badplaatsen die je kunt bezoeken en er zijn volop voldoende faciliteiten om lekker vakantie te vieren.

Bezienswaardigheden in Marokko

Maar er is meer te beleven in Marokko dan alleen waterpret. Het is een prachtig vakantie land met vele bergachtige streken. De flora en fauna zijn zeer rijk, interessante bestemmingen in Marokko zijn het Atlasgebergte, het oost Marokkaanse plateau, het Rifgebergte en de Sahara woestijn. Het atlasgebergte is een zeer mooi gebergte dat bestaat uit drie delen, het hoge atlas gebergte, het midden atlas gebergte en de anti atlas. Een ideaal gebied voor lange wandelingen met prachtige vergezichten en een bezoek aan één van de vele watervallen die dit deel van Marokko rijk is. Aan de voet van de atlas is het zeer vruchtbaar en vindt u vele boomgaarden.

Marokko vakantieaanbiedingen

De hoofdstad Havana ademt een relaxte sfeer, in de stad kunt u heerlijk wandelen over de boulevard en aanschuiven bij één van de vele restaurants waar u voordelig een hapje kunt eten. Naast de boulevard zult u de katholieke kerk al hebben gezien. Deze kerk is gebouwd in barokke stijl en dat is onder andere te zien wanneer u de kerk van binnen bezichtigd. In de kerk zult u verschillende schilderijen kunnen bewonderen.

U zult na het lezen van bovenstaande informatie wel heel erg veel zin hebben om Cuba daadwerkelijk te bezoeken. Het boeken van een vakantie naar Cuba kan bij verschillende aanbieders, het is aan te raden om te vergelijken en zodoende de goedkoopste vakantie te boeken. De vliegreis van Schiphol naar Havana kan rechtstreeks en duurt ongeveer tien uur en twintig minuten.

Cultuur

Het rifgebergte is zeker een bezoek waard, de mensen die daar wonen heten Riffijnen, een berbers volk. Het rifgebergte strekt zich uit van Marokko tot diep in het Spaanse vaste land. Dit is een populair gebied onder toeristen. De Sahara woestijn is een beleving op zich. De bevolking bestaat uit mensen die rondom oases leven, heel idyllisch dus. U kunt er tijdens de vakantie kameelritten maken of duneboarden een vorm van surfen maar dan op de zandduinen van de woestijn. Ook kunt u met 4x4 wagens een tocht maken.

Ontdek een rijk en ongerept land waar de moderne toerist zich helemaal thuis zal voelen. Er zijn tal van vakanties naar Marokko te boeken waarbij u naast een luxe verblijf aan de kust ook culturele plekken kunt bezoeken. Bezoek eens een museum of proef de exotische sfeer op een lokale mark waar u verschillende delicatessen leert kennen. Dit land heeft zoveel te bieden dat u zeker een onvergetelijke vakantie zult beleven.