Macedonië

Vakantie Macedonië

Macedonië is wellicht niet het eerste land waar u aan denkt wanneer u op vakantie wilt gaan. Echter is dit geheel onterecht want Macedonië heeft prachtige natuur, hele leuke bezienswaardigheden en prachtige historische gebouwen. In ongeveer twee tot drie weken kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden wel hebben gezien. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om langer te verblijven zodat u de wat minder bekende bezienswaardigheden kunt bezoeken. In dit artikel vindt u meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden die in Macedonië te vinden zijn.

Macedonië heeft een prachtige natuur en dat is ook te zien aan het meer van Ohrid. Dit meer is onder ander de grens tussen Macedonië en Albanië. Dit meer is ongeveer 296 meter diep en heeft een oppervlakte van 394 vierkante kilometers. Dit is het diepste meer van Macedonië. Rondom dit meer is het mogelijk om een bootje te huren. Tijdens de warme zomer in Macedonië kunt op deze boot heerlijk genieten van de zon. Dit meer is in trek bij de toeristen dus het is aan te bevelen om vroeg op de dag te vertrekken.

Nationaal park Mavrovo

Wist u dat Macedonië rijk is aan heuvelachtige gebieden? Waarschijnlijk niet maar daar kan verandering in komen wanneer u het nationaal park Mavrovo gaat bezoeken. Dit park is rijk aan verschillende soorten bloemen en planten die een prachtig natuurgebied vormen. Daarnaast is dit park dus rijk aan heuvels en bergen. In dit natuurpark leven verschillende dieren zoals de grijze buizerd, verschillende soorten arends, bruine beren, lynx, en gems.

Macedonië vakantieaanbiedingen

Het is mogelijk om door dit park te wandelen maar u kunt er ook voor kiezen om mountainbikes te huren zodat u door het park kunt fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes uitgezet. Door de hoogte verschillende zult u topsnelheden halen van wel 50 kilometer per uur!

De bovenstaande activiteiten zijn voornamelijk zomers het bezoeken waard. Echter is dit gebied ook uiterst geschikt om in de winter te skiën of te snowboarden. Dit skigebied is vrij klein maar wel van alle middelen voorzien. Zo zijn er elf skiliften, twee stoeltjesliften en maar liefst vijftien skipistes. Een leuk detail is dat wanneer er weinig sneeuw ligt, de sneeuwmachine wordt gebruikt om alsnog een top skivakantie te hebben.

Skopje

Skopje is een plaats gevestigd in het noorden van Macedonië. Dit plaatje kenmerkt zich door een nieuw gedeelte en een oud gedeelte. Zo zult u bij verschillende bezienswaardigheden nog geen website vinden waar u de openingstijden kunt vinden. U zult er fysiek langs moeten gaan om er achter te komen wanneer het daadwerkelijk open is. Gelukkig heeft u vakantie en heeft u alle tijd van de wereld.

Wilt u de stad beter leren kennen? Dan is het mogelijk om een ticket te boeken voor de Skopje City Tour. Deze tour laat u de mooiste bezienswaardigheden van de stad zien. Er zijn twee verschillende opstapplaatsen te vinden in de stad, namelijk bij het Aleksander Palace hotel en bij de Porta Makedonia. De laatste opstapplaats is gevestigd in het centrum van de stad. Tijdens deze city tour zult u hoogstwaarschijnlijk vele standbeelden zien. In ieder geval zult u de twintig meter hoge standbeelden niet kunnen missen. Naast het vele reizen moet er natuurlijk ook tijd zijn om even te ontspannen. Skopje is rijk aan verschillende cafés en terrasjes waar u voor weinig geld een heerlijke biertje of wijntje kunt drinken.

Het is even wat anders dan de standaard vakanties zoals Spanje, Portugal of Griekenland. Macedonië heeft prachtige natuur en u kunt er in de zomer en winter terecht. De prijzen in Macedonië zijn gunstig en ook daarom is het zeer aan te raden om een vakantie naar Macedonië te boeken.