Birma

Birma low budget

Overschaduwd door backpack paradijs Thailand aan haar oostelijke grenzen en India aan haar westkant wordt er van Birma (of Myanmar) weinig gewag gemaakt. Stilaan weten echter steeds meer globetrotters haar te ontvinden en begint de toeristensector aardig te floreren. Vooral backpackers zijn erg te spreken over de vriendelijke bevolking, de prachtige natuur, tempels en oude paleizen. We zitten even alle tips op een rijtje om deze vakantie tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Bezienswaardigheden

Een echte must voor reizigers in Birma is het oude tempelstadje Bagan. Met name in Nyaung U verblijven veel avontuurlijke reizigers. De stad was ooit hoofdstad van Birma, ligt centraal en bevat enkele duizenden boeddhistische tempels en ruïnes. Die zijn stuk voor stuk zeer de moeite van het bezichtigen waard. Ook bevindt zich in de buurt van Bagan het bijzondere Popa gebergte waar hiking zeer de moeite waard is. Zelfs het bestijgen van de berg per olifant behoort tot de mogelijkheden.

U vliegt vaak op Mandalay, de grootste stad van Myanmar. Het vliegtuig ligt echter zo’n vijfendertig kilometer van het centrum. De reistijd van het vliegveld naar de stad bedraagt ongeveer een uur. Het is handig om van te voren een taxi te regelen of het tijdschema van de bussen op te vragen. Anders kunt u niet eenvoudig naar Mandalay komen. Check ook de verschillende museums en merk dat er wel heel veel gratis entree hebben. Verder is het handig om een pocketwoordenboek Birmees te kopen.

Verre reizen overzicht

Betaalbaar

Net als andere landen in de regio is Birma in vergelijking met Nederland of andere West-Europese landen tamelijk goedkoop. Overnachten kost meestal een derde van wat u hier betaalt, voor eten betaalt u soms relatief zelfs minder. Wel is er, net als in andere landen met een opkomende toeristeneconomie, sprake van stijgende prijzen. Als u dus nog even wil profiteren van de extreem lage prijzen is het aan te raden om zo snel mogelijk uw vlucht te boeken. Daarvoor bent u wel rond de duizend euro kwijt, u bespaart weer op kosten tijdens het verblijf.