italië

Kamperen in Italië

Door het mediterrane klimaat dat in Italië heerst is het land een uitstekende plek om te kamperen. Maar niet alleen voor het mooie weer komen er per jaar duizenden kampeerder naar het zonnige land, het staat ook borg voor een vakantie. Italië is rijk aan historie en prachtige natuur, u vindt er naast mooie kusten ook schitterende bergen, heuvels, bossen rivieren en meren.

Prachtige natuur

Vooral in de nabijheid van deze natuurpracht en in de buurt van de prachtige steden en rustieke dorpjes vindt men diverse soorten campings. Deze campings kunnen enorm verschillen qua opzet. Naast gezellige kleine campings waar men gemakkelijk contact kan leggen met de gastvrije plaatselijke bevolking zijn er ook grote familiecampings waar van alles te doen is. Er worden verschillende activiteiten op touw gezet om zowel de grote als de kleine gasten een zo aangenaam mogelijk verblijft te bezorgen. Er worden bijvoorbeeld spelletjes en wedstrijden georganiseerd maar ook excursies of speurtochten in de omgeving van de camping.

Voordelig kamperen in Italië

Met de camper

Gaat men met een camper naar Italië dan mag men op speciale camperparkeerplaatsen de nacht doorbrengen. Deze plaatsen zijn vooral te vinden in de buurt van steden en dorpen. Op deze plaatsen zijn meestal sanitaire voorzieningen aangebracht om het de bezoekers gemakkelijk te maken. Hier kan men immers, soms tegen een kleine vergoeding, het toilet leegmaken, vers water inslaan en vuil water lozen. Dergelijke parkeerplaatsen kunnen soms maar uit een paar plaatsen bestaan maar evengoed een aanzienlijk oppervlak innemen.

Door deze camperparkeerplaatsen aan te leggen hopen de steden en dorpen dat de kampeerders gebruik zullen maken van hun winkels, restaurants en andere uitgaansmogelijkheden. Op die manier genereren bezoekers de nodige inkomsten en vaart de stad of dorp wel bij een camperparkeerplaats.