italië

Vakantie Italië

Het mooie weer, het prachtige landschap en het heerlijke eten is voor menigeen de reden om de vakantie in Italië door te brengen, het zijn de ingrediënten die Italië tot een geliefde vakantiebestemming maken. Het land wordt gezien als de bakermat van onze huidige westerse cultuur wat nu nog altijd duidelijk te zien is aan de vele monumentale bouwwerken, veel toeristen die het land eenmaal bezocht hebben komen later graag terug.

Ondanks een geschiedenis van duizenden jaren bestaat Italië nog geen honderdvijftig jaar in zijn huidige vorm. Elke stad en regio vertelt zijn eigen unieke verhaal én serveert zijn lokale culinaire specialiteit. Van het zuidelijkste puntje van Sicilië tot de noordelijke meren van Lombardije ademt Italië rustieke mediterrane charme en stijlvolle verfijning. De grootste vraag is waar te beginnen: bij de legendarische waterwegen van Venetië, de renaissancerijkdommen van Florence, de keizerlijke nalatenschap van Rome? Of toch de stille heuvels van Toscane, de zonnige oorden van Amalfi, de bergen in Piëmont of het culinaire hart van Emilia-Romagna. Hoe dan ook, Italië gunt u een kijkje in de keuken van het goede leven.

Italië vakantieaanbiedingen

Populaire bestemmingen

De hoofdstad Rome is de meest bezochte stad. Rome, dat in het verleden de hoofdstad van het Romeinse Rijk, was jarenlang het economische en politieke centrum van de wereld en dat gold later ook voor de cultuur en kunst. Ieder jaar bezoeken circa 10 miljoen mensen van buiten Italië de stad. De historische architectuur is fascinerend, met ruïnes, monumenten en musea. Venetië mag natuurlijk niet worden vergeten. Dit is één van de mooiste steden van het land, met kanalen en haar gondels, veel historie en kunst.

Ook Napels is een pracht van een stad. In deze stad werden de eerste pizza’s gemaakt. Het oude centrum van Napels staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wanneer u Napels bezoekt is de slapende vulkaan Vesuvius een mooie plek om te bezoeken. U heeft hier een fraai uitzicht over de baai van de stad Napels. In het noorden is het Gardameer onder veel Nederlanders geliefd. Rondom het meer zijn diverse dorpjes te vinden. Italië is voorts een belangrijk modeland, Milaan is voor modeliefhebbers een absolute must.

Toscane is onder toeristen één van de meest bezochte regio’s van het land. Dat komt natuurlijk door de hoofdplaats Florence. Dit is een geliefde stad met veel prachtige bezienswaardigheden. Evenals de stad Pisa, met de beroemde scheve toren uit 1173, één van de meest gefotografeerde gebouwen van Italië.

Wanneer Italië bezoeken?

De meeste mensen gaan uiteraard in de zomer naar Italië om te genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving. Er zijn vele aanbiedingen voor de beste accommodaties, van eenvoudige hotels tot superluxe resorts. In de zomer is het gezellig druk, vooral aan de kust is het één en al levendigheid. Veel mensen zijn op zoek naar verkoeling van de Middellandse zee of de Adriatische kust.

Wilt u de drukte vermijden, dan kun u het beste in de maanden januari, februari of maart gaan. Het is dan aangenaam vertoeven in steden als Rome, Florence en Milaan. Bovendien zijn de hotels een stuk goedkoper.

U kunt me het vliegtuig naar Italië gaan, maar het is eveneens mogelijk om met de auto naar Italië te reizen. De laatste optie vinden de meeste mensen het makkelijkst. Op deze manier is het eenvoudiger om allerlei bezienswaardigheden te bekijken en activiteiten te ondernemer. Steeds meer toeristen kiezen voor een vliegvakantie, het is altijd mogelijk om op de plaats van bestemming een auto te huren om de omgeving te verkennen.