frankrijk

Vakantie Frankrijk

Frankrijk is de ideale vakantiebestemming voor vele Nederlanders, heerlijk genieten van alles wat het leven zo goed maakt, denk aan een stokbroodje, kaas en rode wijn, of aan oesters en garnalen in één van de dromerige vissersdorpjes langs de Atlantische kust. Frankrijk heeft toeristen veel te bieden, de één kiest voor een vakantie in het warme zuiden van Frankrijk waar u kunt genieten van de paarse lavendelvelden in de Provence en glooiende zandstranden van de Middellandse Zee, de ander houdt er van om de ruige stranden van de Atlantische Oceaan te aanschouwen. Aan de westkust van Frankrijk ligt Bretagne, het land waar het lijkt of de hemel de aarde raakt, hier leeft bij de bevolking nog een eeuwenoude cultuur. Als vakantieganger en toerist moet u zich een beetje aanpassen aan de Franse gewoonten,en dan zult u ontdekken dat de Fransen niet alleen een geweldig vakantieland hebben,maar ook zelf sympathiek kunnen zijn vooral een paar Franse woorden die een toerist spreekt werkt positief.

Populaire vakantieregio’s

De Provence, Côte d'Azur, Ardèche, Bretagne, Dordogne en de Franse Alpen zijn de populairste regio’s. Hier zijn ook de meeste hotels, campings, appartementen, enz. te vinden. In totaal bezoeken jaarlijks ongeveer 80 miljoen toeristen Frankrijk. Er zijn vele kastelen te vinden die prachtig gerestaureerd zijn en duizend toeristen trekken, ieder jaar weer. In het Loire gebied staan langs de rivier bijna 150 kastelen waarvan u de meesten kunt bezoeken.

Frankrijk vakantieaanbiedingen

Voor veel mensen is Parijs op zich al een bezienswaardigheid. Naast het Louvre - het bekendste en meest bezochte musea van de wereld - vindt u hier de Notre Dame, de Arc de Triomphe, Musée d'Orsay, de Sacre Coeur en de Eiffeltoren. Disneyland is een populair pretpark, het ligt vlak buiten Parijs en is uitstekend met de metro en trein te bereiken. Ook Versailles is een geweldige trekpleister, het enorme paleis werd in opdracht van Koning Lodewijk gebouwd, tuin achter het paleis is een bezoek zeker waard.

Steden als Lyon en Marseille zijn het bezoeken waard. Lyon wordt in Frankrijk en ook daarbuiten gezien als de stad van de gastronomie. Een andere veel bezochte plaatst ligt aan de voet van de Pyreneeën, het is de bedevaartplaats Lourdes, volgens miljoenen gelovigen is Maria hier meermaals verschenen.

Franse landschap

Het landschap van Frankrijk is divers. Er zijn bosrijke gebieden, heuvels, gebergten, klifkusten, pittoreske dorpjes, historische steden, wijnstreken en stranden. Voor iedere vakantieganger is er wel een geschikt type vakantie te vinden. Als u van warmte en strandvakanties houdt, dan is het zuiden van Frankrijk aanbevelenswaardig. Wilt u graag op vakantie en fietst u graag, dan zijn de Alpen of de Pyreneeën ideaal. Naast dit hooggebergte zijn er nog veel meer geschikte gebieden voor fietsliefhebbers. Langs de kust kunt u heerlijk genieten van de zon. U heeft eveneens de mogelijkheid om naar het Franse eiland Corsica te gaan.

Praktische tips

Frankrijk is als het om de gezondheid gaat vergelijkbaar met Nederland. U hoeft zich niet te laten vaccineren als u vanuit Nederland zuidwaarts gaat. Voorts is het water in de meeste gevallen drinkbaar uit de kraan. In bosrijke omgevingen is het aan te raden om een anti-muggenmiddel te kopen. U heeft geen paspoort nodig om naar Frankrijk te kunnen reizen. Wel is het nodig om een geldig reisdocument, zoals een identiteitskaart, mee te nemen. Franse autoriteiten kunnen u om uw identiteitsdocument vragen. U hoeft overigens geen visum aan te vragen.