egypte

Vakantie Egypte

Wie zijn vakantie in Egypte doorbrengt is verzekerd van altijd mooi weer en indrukwekkende bezienswaardigheden. De Nijl stroomt dwars door het land en voert u langs de tempels van voormalige farao’s en de wereldberoemde piramides. Maar er is nog een kant van Egypte die duizenden toeristen naar het land trekt en dat zijn de vele badplaatsen langs de kust van de rode zee, hier staan de mooiste resorts waar u een overweldigende all inclusive vakantie kunt houden voor een zeer aantrekkelijke prijs. Dit is de plek waar u gaat duiken en snorkelen om de vele tropische vissen en kleurige koraalriffen te bewonderen. Maar kunt u natuurlijk ook de hele dag lekker zonnen op de schone zandstranden onder het genot van een frisse cocktail.

Het mooiste vakantieland ter wereld

Egypte is gemakkelijk bereikbaar, slechts vijf uur vliegen scheidt het Hollandse klimaat zich van de warme zomerzon die altijd schijnt. Toch komt u in een compleet andere wereld waar mensen u nog op straat groeten en gastvrijheid een natuurlijkheid is. Egypte is voor velen het mooiste vakantieland ter wereld en menige kennis die het land bezocht heeft zal dat onomstotelijk beamen. Een reis naar Egypte is een unieke gebeurtenis die nooit op een teleurstelling zal uitlopen, bovendien is het een vakantie omdat het prijspeil daar flink lager ligt.

Voor degenen onder u die eerst van de cultuur willen genieten om later aan de kust te kunnen genieten is een bootreis over de Nijl een must. Het is een aangename manier om dit deel van het land te ontdekken. Bij iedere aanlegsteiger maakt u kennis met wereldwonderen die we zo goed kennen uit de geschiedenisboeken zoals Luxor en Aswan, om maar twee willekeurige bezienswaardigheden te noemen.

Egypte vakantieaanbiedingen

Zonnige badplaatsen

Egypte heeft zoals gezegd de mooiste stranden waar palmbomen welig groeien en zorgen voor enige schaduw, het helderblauwe water nodigt uit om een verkoelende duik te nemen. Populaire badplaatsen als Sharm el Sheikh en Hurghada herbergen alles waar de moderne toerist op zit te wachten, gezellige terrassen, leuke winkeltjes en smakelijke restaurants. In het levendige centrum is genoeg te ontdekken en u kunt tot ver in de nacht uitgaan in trendy clubs.

Egypte is de vakantiebestemming bij uitstek voor mensen die houden van de zon en boeiende uitstapjes. Daarnaast is er ruimte voor allerlei watersporten of een rustige wandeling door de branding terwijl de vissen wegschieten in het azuurblauwe water, dit is een droomvakantie om nooit te vergeten.