reizen

De twee beste vakantielanden van het jaar

Montenegro en Sri Lanka zijn door Lonely Planet reizigers uitgeroepen tot de beste vakantielanden van het jaar! Op het eerste oog hebben deze twee landen, wellicht op hun omvang na, meer verschillen dan overeenkomsten. Sri Lanka als geteisterd eiland ten zuiden van India, jarenlange oorlogen en een alles verwoestende tsunami achter rug. Hindoeïstisch en exotisch. Montenegro een kabouterstaatje in Oost-Europa. Toch wisten de twee landen de harten van ervaren reizigers te breken, de keuze was lastig maar terecht, dit worden de hotspots van de toekomst.

Sri Lanka

Tot enkele jaren geleden woedde er in delen van het land bloederige oorlogen. Zelfs erg avontuurlijke reizigers konden zich beter niet in deze regio’s wagen. Maar nu deze conflicten zo goed als over zijn, zijn de ellenlange stranden, de prachtige Hindoetempels en heiligdommen evenals de beste plekken om te surfen en snorkelen bereikbaar. Sri Lanka biedt voor zowel backpackers als strandgangers een hele hoop voor zachte prijzen. Nergens ter wereld vind u zoveel werelderfgoed binnen zo’n klein land. Bovendien is de bevolking erg gastvrij en vriendelijk.

Naar Sri Lanka

Montenegro

Montenegro is een charmant dwergenstaatje in de Balkan. Werkelijk al het moois en goeds van Europa lijkt samengebald in het land. Authentieke stadjes en dorpjes die u het idee geven in het oude Griekenland rond te lopen. Maar ook prachtige stranden, bergkammen die voor de Alpen zouden kunnen doorgaan als wel de mooiste kerken en paleizen. Aan de kust kunnen fervente strandgangers hun hart op halen. Het bergachtige noorden leent zich op haar beurt prima voor avonturiers die van ongerepte natuur houden.

Een ander land dat hoog in de jaarlijst staat is Zuid-Korea die vooral geroemd wordt vanwege haar overweldigende natuur. Ook andere Europese landen als IJsland en Slowakije zijn eervol vermeld. Turkije wordt geroemd om haar geweldige steden, kusten en ook het zuidelijk deel – voorheen minder bekend- wordt door reizigers hoog aangeslagen. Een ander land dat zich nog niet zo lang geleden heeft hersteld na politieke onlusten is Madagascar. Met prachtige oerwouden en een uiterst vriendelijke bevolking, een absolute aanrader voor een goedkope vakantie.