cuba

Vakantie Cuba

Cuba staat voornamelijk bekend om zijn sigaren en de heerlijke rum. Cuba heeft meer te bieden en in dit artikel wordt daar dieper op in gegaan. Cuba is een eiland dat gelegen is in de Caribische Zee net voor de kust van Amerika. Over het algemeen heeft de bevolking van Cuba niet veel te besteden en dat is onder andere te zien aan de auto’s waarin de Cubanen rijden. Deze auto’s zien wij eigenlijk alleen maar in films. De reden voor het gebruik van deze historische auto’s is dat de Cubanen weinig te besteden hebben waardoor zij continu deze auto’s repareren. In dit artikel is meer te lezen over de cultuur, leest u meer over een aantal bezienswaardigheden waaronder Havana en u vindt een overzicht van een aantal aanbieders waarbij u uw vakantie kunt boeken.

Bezienswaardigheden in Cuba

Cuba is rijk aan historie en prachtige kunstobjecten. Wellicht dat u het plein “Plaza de la Revolución” wel van naam kent. Het plein werd gebruikt voor de speeches van Fidel Castro. Fidel Castro was de voormalige president van Cuba. Op dit plein zult u een grote toren zien waarin de heer Castro zijn speeches aan het volk gaf. Daarnaast zijn er verschillende historische gebouwen te vinden waarin onder andere het ministerie van Binnenlandse Zaken is gevestigd.

Wilt u daadwerkelijk een wandeling maken door de prachtige natuur van Cuba? Dan zijn de bergen van “Valle de Viñales” een ware aanrader. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van maar liefst 132 vierkante meter. Tijdens deze wandeling zult u verschillende tabaksplanten tegenkomen. Daarnaast kunt u de tabaksfabrieken absoluut niet missen. Een bezoekje aan deze tabaksfabriek is zeker aan te raden om te zien hoe de zeer bekende Cubaanse sigaren worden gemaakt.

Cuba vakantieaanbiedingen

De hoofdstad Havana ademt een relaxte sfeer, in de stad kunt u heerlijk wandelen over de boulevard en aanschuiven bij één van de vele restaurants waar u voordelig een hapje kunt eten. Naast de boulevard zult u de katholieke kerk al hebben gezien. Deze kerk is gebouwd in barokke stijl en dat is onder andere te zien wanneer u de kerk van binnen bezichtigd. In de kerk zult u verschillende schilderijen kunnen bewonderen.

U zult na het lezen van bovenstaande informatie wel heel erg veel zin hebben om Cuba daadwerkelijk te bezoeken. Het boeken van een vakantie naar Cuba kan bij verschillende aanbieders, het is aan te raden om te vergelijken en zodoende de goedkoopste vakantie te boeken. De vliegreis van Schiphol naar Havana kan rechtstreeks en duurt ongeveer tien uur en twintig minuten.

Cultuur

De cultuur van Cuba wordt voornamelijk vertegenwoordigd in Havana, de hoofdstad van Cuba. Wanneer u Havana bezoekt zult u versteld staan van de historische kunstwerken en de levendige sfeer die heerst in deze prachtige stad. U kunt in Havana museums bezoeken die de verschillende kunststromen vertegenwoordigen. Later in dit artikel wordt meer aandacht besteed aan de bezienswaardigheden die u in Havana kunt bezichtigen of bezoeken.

U zult na het lezen van bovenstaande informatie wel heel erg veel zin hebben om Cuba daadwerkelijk te bezoeken. Het boeken van een vakantie naar Cuba kan bij verschillende aanbieders, het is aan te raden om te vergelijken en zodoende de vakantie te boeken. De vliegreis van Schiphol naar Havana kan rechtstreeks en duurt ongeveer tien uur en twintig minuten.