citytrip

Cityhoppen langs Moskou en Sint Petersburg

De spectaculaire miljoenensteden Moskou en St. Petersburg trekken ieder jaar weer miljoenen reizigers van over de hele wereld. Het majestueuze St. Petersburg met haar indrukwekkende Hermitage museum spreekt tot de verbeelding. En ook Moskou mag er wezen, het overweldigende Kremlin, Lenin’s mausoleum en de prachtige metrostations. Het is slechts een greep uit al het moois dat Moskou te bieden heeft. Uw vakantie is helemaal af als u een bezoek aan beide steden kunt combineren!

St. Petersburg

Vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf vliegen dagelijks toestellen naar de oude hoofdstad van Rusland. In slechts enkele uurtjes bent u op uw plek van bestemming. Een bezoek aan deze stad is eigenlijk het hele jaar door leuk. In de wintermaanden vinden de populaire ‘Witte nachten’ plaats, waar veel vuurwerk en bombarie aan te pas komt. ’S Zomers kan het kwik stijgen tot vijfentwintig graden en is een wandeling door haar straten en boulevards ook erg plezierig. Het treinstation van St. Petersburg ligt centraal.

Aantrekkelijke citytrips

Van A naar B

De meeste Russen reizen per trein van St. Petersburg naar Moskou en vice versa. De keuze bestaat uit een extra snelle trein die u in drie a vier uurtjes van A naar B brengt. Deze is automatisch een stuk duurder dan de ‘langzame’ trein. Deze trein doet er ongeveer tien a twaalf uur over en is vaak een nachttrein. De Russische spoorwegen werken met eerste, tweede en zelfs derde klasse. De prijzen voor een kaartje zijn navenant. Maar ook kunt u een binnenlandse vlucht maken. Dit is vaak wel een stuk duurder.

Moskou

Moskou is 24 uur per dag actief, altijd is er wel wat te doen. Menig toerist zal opkijken van de enorme autowegen en zal inderdaad de indruk krijgen dat deze stad nimmer tot rust komt. Vooral bekend is zij om de imposante bouwwerken in het centrum van de stad. Aan de poorten van het Kremlin ligt het befaamde Rode Plein met daarop zowel het mausoleum van oud-staatshoofd Lenin als de beroemde St. Basilicuskathedraal. Alle drie deze historische gebouwen zijn toegankelijk voor het publiek.