glijbaan

Aruba

Droom weg onder een parasol op het zandstrand van Manchebo Beach.

Aruba vakantie aanbiedingen

boot

Bonaire

Drink een verkoelende cocktail op het tropische strand van Lac Bay.

Zonbestemming Bonaire

zee

Curaçao

Caribisch genieten met gastvrije en uiterst relaxte mensen om je heen.

Boek nu uw droomvakantie

Caribische eilanden

Bent u ons wisselvallige klimaat meer dan beu? Dan is een rondreis doorheen het Caribische gebied misschien geen slecht idee. De Caribische eilanden hebben echter zoveel meer te bieden dan een tropisch en warm klimaat. De witste zandstranden ter wereld, wuivende palmbomen en kristalhelder zeewater zorgen ervoor dat toeristen er kunnen genieten van een onvergetelijke vakantie. Het Caribische gebied is toeristisch bijzonder sterk ontwikkeld de laatste jaren. De accommodaties voor toeristen zijn er top. U vindt er alle luxe die u ook in westerse hotels zult aantreffen. In opmars zijn de luxe resorts die er momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. Wie iets meer op zijn privacy gesteld is kan er ook kiezen voor een vakantiehuis. Deze zijn meestal aan de rand van het tropisch woud neergezet vlakbij het strand. Een unieke belevenis en toch voordelige vakantie.

Duiken, speleologie en luxe resorts

Zeker het ontdekken waard zijn de Abceilanden voor de kust van Venezuela. De Abceilanden staan voor Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze eilanden hebben ook nog steeds een sterke band met Nederland. Bonaire wordt sinds kort beschouwd als een bijzondere gemeente van Nederland. Deze pittoreske eilanden zijn elk een attractie op zichzelf. Zo is Aruba een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in het Caribische gebied. Jaarlijks verwelkomt het eiland miljoenen bezoekers, voornamelijk vanuit de Verenigde Staten. Het is ook een belangrijke aanmeerplaats voor cruises in het gebied.

Bonaire is dan weer voornamelijk in trek bij duikers. Vijftig procent van de bezoekers bezoekt het eiland enkel en alleen omwille van het duiken, het is bovendien het minst toeristische eiland van de drie. De actieve vakantieganger kan zich helemaal uitleven in Curaçao. Wanneer het bruisende stadsleven van Willemstad u gaat vervelen kan u op ontdekkingstocht op het eiland. De Hato-grotten vormen een leuke uitdaging voor de avontuurlijke geest. Boek een rondleiding of laat je inwijden in de wondere wereld van de speleologie.

Volledig verzorgt op vakantie? All Inclusive Curaçao

Heerlijk relaxen in een adembenemende omgeving

Cuba is meteen een van de grootste eilanden in het Caribische gebied en beslist een bezoekje waard. Hoofdstad Havana is voor veel toeristen een belangrijke uitvalsbasis. Er valt dan ook ontzettend veel te beleven. U vindt er zeer goede hotels. Een andere trekpleister is Varadero, dat volledig is afgestemd op de noden van toeristen. Het is ook een van de grootste badplaatsen binnen het Caribische gebied. Opvallend: Varadero ligt op een smalle landtong met een breedte van slechts 0,5 tot 2,5 km. Sint Maarten is in meerdere opzichten een speciaal geval. Zo wordt het pittoreske eiland, 50 vierkante kilometer, opgesplitst in twee delen. Enerzijds zijn is er het Franse gedeelte, anderzijds het Nederlandse deel, dat onderdeel uitmaakt van de Nederlandse Antillen. Ondanks de beperkte afmeting van het eiland zult u er zich als toerist niet benauwd voelen. Ook de jachthaven kan op Sint Maarten op veel belangstelling rekenen.

De Bahamas liggen in het noorden van het Caribische gebied. Toch zijn de Caribische invloeden er onmiskenbaar aanwezig. De Bahamas zijn in feite een verzameling van kleine eilandjes ten oosten van Florida. De meeste daarvan zijn onbewoond. Slechts 30 van de in totaal meer dan 700 eilanden zijn bewoond en toegankelijk voor toerisme, vooral duikers komen hier goed aan hun trekken. Overzicht van duikvakanties.