bulgarije

Vakantie Bulgarije

Wilt u graag op vakantie naar Bulgarije, er zijn diverse mogelijkheden voor, zowel in de zomer als de winter. Het grote voordeel is dat de verhouding tussen de prijs en kwaliteit er uitstekend is. Bovendien hoeft u niet eens zo ver te reizen, maar komt u toch in een heel ander deel van Europa en wellicht zelfs de wereld terecht. Bulgarije ligt op de grens van Europa en Azië, omgeven door Roemenië, Macedonië, Griekenland en Turkije.

Bulgarije ligt aan de Zwarte Zee, met name tijdens de zomermaanden kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om hier van te gaan genieten. Het weer is er tijdens de maanden juni, juli en augustus uitstekend, waardoor u bij wijze van spreken iedere dag lekker op het strand kunt gaan liggen om in de loop van de avond uit te gaan. Bulgarije heeft vele prachtige stranden, die u de mogelijkheid bieden om uitgebreid tot rust te komen, bovendien bent u zich altijd omgeven door een prachtige natuur met flinke bergtoppen en verfrissende rivieren.

Sunny Beach

Voor een zonnige vakantie met veel vertier kunt u de badplaats Slantsjev Brjag kiezen voor uw verblijf, die omgeving hier heeft zijn faam verdient onder de naam Sunny Beach, brede zandstranden en helderblauw water waar het wemelt van de beroemde clubs, hier draaien populaire DJ’s voor een internationaal jeugdig publiek van alle leeftijden. In de omgeving zijn tal van authentieke vissersdorpjes te bezoeken waar u fantastisch kunt eten en vele bezienswaardigheden kunt bezoeken. En wat te denken van een excursie naar de Turkse hoofdstad Istanbul waar u de Bazaar kunt bezoeken en inkopen doen in één van de vele kleine winkeltjes.

Bulgarije vakantieaanbiedingen

Goedkoop vakantieland

Bulgarije is een goedkoop vakantieland, met name wanneer u de meest toeristische gebieden verlaat zal u merken dat het prijsniveau er een stuk lager ligt. Het is een land van zon, zee en prachtige zandstranden, waar u uitstekend met de kinderen naar toe kunt gaan, bijvoorbeeld in één van de vele all inclusive resorts met spectaculaire waterparken. Om er een betaalbare vakantie van te maken kunt u er met de bus naar toe, een reis van ongeveer vijftien uur.

In de zuidelijke delen van het land en aan de Zwarte Zee kust kunt u genieten van een mediterraan klimaat, de gemiddelde temperatuur is er in de zomermaanden ruim 25 graden. In de hoofdstad Sofia is het ook heel goed toeven met gemiddelde temperaturen in juli en augustus van ongeveer 28 graden.