vakantietips

Bespaartips

Wilt u de vakantie betaalbaar houden, dan hebben we hier een aantal tips om geld te besparen en voordeliger te reizen. Met een goede voorbereiding en te letten op vakantieaanbiedingen is de eerste stap voor een flinke besparing gezet, hieronder noemen we nog een aantal bespaartips die de moeite van het overwegen meer dan waard zijn.

Ieder land heeft zijn eigen charme, het is onnodig om ver te reizen om te genieten. Ook dichterbij is er een plek te vinden dat aan uw eisen voldoet, het is in ieder geval flink goedkoper, zo houdt u meer geld over om tijdens de vakantie uit te geven.

Tips om geld te besparen op uw vakantie

☼ Kamperen is een uitstekend alternatief om voordelig op vakantie te gaan, er zijn tegenwoordig zeer comfortabele tenten te huur die volledig ingericht zijn voor een fractie van de prijs van een hotelkamer. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen is de camping the place to be.

☼ Houd er rekening mee dat bellen en gebruik van internet in het buitenland duur kan uitvallen, er is een maximaal tarief maar dat is altijd duurder dan thuis. Zet uw mobiel zoveel mogelijk uit en gebruik waar mogelijk gratis WiFi.

☼ Wanneer u gaat vliegen is het verstandig om te kijken wat de prijzen bij verschillende luchthavens zijn. Schiphol is lang niet altijd de slimste keuze er zijn vaak goede alternatieven te vinden. In ons land is bijvoorbeeld Eindhoven een optie of Rotterdam. Maar kijk ook even over de grens, Düsseldorf of Brussel zijn soms voordeliger in prijs. De extra kilometers rijden kunnen vaak heel goed uit door de lagere vliegtarieven.

☼ Boek excursies niet bij het hotel waar u verblijft, die rekenen meestal een flinke provisie voor deze diensten. Vaak zijn er verschillende aanbieders in de buurt de vele malen goedkoper zijn en een mooier aanbod hebben.

☼ De prijzen van eten en drinken bepalen een groot deel van de uitgaven, bespaar door naar een land te gaan waar de prijzen laag zijn. Op veel bestemmingen kunt u voor een gering bedrag uitstekend uit eten gaan en een drankje op een terras nuttigen. Overweeg eventueel om een all inclusive vakantie te boeken dan zijn die uitgaven inbegrepen en hoeft u tijdens de vakantie niet zo op te letten.

☼ Voor het opnemen van geld in een land buiten Europa moet u vaak een vast bedrag betalen, neem dan wat grotere bedragen ineens op. Het is verstandig om in de voorbereiding dit soort zaken uit te zoeken, het kan u veel geld besparen op de vakantie.

Profiteer van deze scherpe vakantieaanbiedingen